Viestintä työnhaun eri vaiheissa?

Kerro millaista viestintää toivot työnantajalta hakiessasi työpaikkaa ja voita Samsung Galaxy J5!

Kilpailu on voimassa 31.8.2017 asti.

Kilpailu on päättynyt.

22

Heidi

Kun saisi edes jotain viestintää!

Haen aktiivisesti töitä. Lähetän hakemuksia aina, kun sopiva paikka hakualueeltani avautuu. Joskus automaatti vastaa sähköpostiin, että hakemus on rekisteröity. Yksi automaattiviesti lupasi, että hakijoihin ollaan yhteydessä prosessin aikana. Pihaustakaan en sieltä suunnalta kuullut.

Joskus näkee proaktiivisia rekryilmoituksia, joissa on jo etukäteen ilmoitettu rekryn etenemisen aikataulu. Ne ovat työnhakijan näkökulmasta erinomaista palvelua: ei tarvitse elää epätietoisuudessa ja yrittää tavoitella turhautunutta rekrytoijaa vastaamaan kysymyksiin.

Rekrytoijalla voi olla kiire, mutta hänen pitäisi ymmärtää roolinsa asiakaspalvelijana myös työnhakijan suuntaan. Ei ole iso vaiva - etenkään nykyisillä työkaluilla - lähettää hyvinkin nopeasti hakuajan päätyttyä niitä ei kiitos -viestejä.

20

Anonyymi

(Ei aihetta)

Viestintää missä vaiheessa hakuprosessi on menossa. Monesti ei tule mitään tietoa esim. jos ei pääse haastatteluun tai paikka onkin jo täytetty.

23

Kartsa

(Ei aihetta)

Reiluutta, selkeyttä ja tasapuolisuutta.

22

nukkuva kisälli

elämää

Rehellistä viestintää ja kunnon työsopimus

23

Anonyymi

(Ei aihetta)

Vastuualueet työssä, työnsisältö ja mitä minulta odotetaan.

22

Titsi

Vapaata

Kun ollaan vuorotyössä niin työnantajan olisi äärimmäisen tärkeetä antaa vapaata ihmisille. Varsinkin kun on lomaa, synttärit tai muita viikonloppureissuja, on todella epäreilua että toimistotyöntekijät saavat pitää säännöllisesti vapaata mut vuorotyöläiset saattavat kuukausia putkeen olla työputkessa ja joutuu luopumaan harrastuksista ja tapahtumista.

Jos haluatte ylläpitää työntekijöiden kunto niin silloin kun työntekijä ilmoittaa että hänellä on torstai klo. 18.00 jumppatunti niin hänen pitää myös päästä sinne.

Vuorotyö sana itsessään tarkoittaa sitä että kun yksi on poissa toinen tulee tilalle.

20

Merja

(Ei aihetta)

Selkeät tiedot työn kestosta, alkamisesta, erityistaidoista mitä vaaditaan, palkkauksesta yms

20

Maria

(Ei aihetta)

Täsmällisiä tietoja työpaikasta: milloin hakuaika loppuu, milloin työ alkaa jne. Selkeät päivämäärät!

21

elli_melli82

(Ei aihetta)

Toivoisin: 1. Palkka heti selville ilmoituksesta 2. Työtunnit selville ilmoituksesta 3. Parempaa selvitystä työn laadusta 4. Sitä, että vaikkei hakijaa valittaisikaan työhaastatteluun, niin silti olisi kohteliasta lähettää asiasta sähköpostia, kun kerran hakijakin on nähnyt vaivaa lähettämällä hakemuksen.

26

Tuulens

Viestintä työnhaussa

Työnantajalta toivoisi jo työnhakuilmoituksessa tietoa tarkasti siitä, millaisen henkilön he ovat valmiita palkkaamaan. Ovatko he avoimia nuorille ja tuoreille ajatuksille, vai toivovatko kokenutta "jäärää"? Työnhaun edetessä toivoisi ajantasaista tietoa rekrytoinnin etenemisestä, sekä palautetta jos ei tullut valituksi. Syyt valitsematta jättämiselle?

21

Uatu

Työpaikka

Jos kysymyksessä on työpaikkailmoitus, niin siinä siinä pitää olla seikkaperäinen sisältö.

20

Eerik Tuovinen

Työnantajan viestintä

Viime keväänä hain työharjoitteluun osana maisterintutkintoani. Tein hakemuksia yli 20 ja sain tasan kaksi vastausta näihin hakemuksiini, joista toinen lopulta otti minut harjoittelijaksi.

Tällä esimerkillä haluan osoittaa, että hälyttävän usein en edes saanut palautetta tai vastausta. Toivoisin työnantajalta edes lyhyttä palautetta ja kaikkien mieluisinta olisi saada neuvoja, joilla pystyy paremmin saamaan työnantajan kiinnostus. Uskon, että Suomessa on tuhansia osaavia ja taitavia työnhakijoita, jotka joutuvat etsimään työtä tuhottoman kauan vain siksi, että hakemuksissa on pieniä puutteita.

22

elina

hakuprosessin eteneminen

Toivon, että hakemukseen tulee automaattivastauksen lisäksi henkilökohtainen vastaus ja arvio prosessin etenemisaikataulusta. Hylkäyksen mukana voisi myös olla henkilökohtaisempi palaute kuin kaikille lähetettävä "kiitos, mutta ei kiitos". Tämä tosin voi olla liikaa vaadittu, mutta auttaisi seuraavaa hakemusta tehdessä.

22

Hannailona

Täsmällistä viestintää enemmän

Toivon selkeää ja läpinäkyvää viestintää. On erittäin tärkeä infota hakijaa prosessin edistymisestä. Lisäksi viestinnän pitäisi olla täsmällistä. Jos sovitaan, että asiasta ilmoitetaan johonkin päivämäärään mennessä, näin tulisi myöskin tapahtua.

22

chai

Päivämäärät

Aikataulu ja päivämäärät, koska paikka on varattu, joko ilmoittaen tai jostain tieto, että paikka täytetty. Ei tarvitse odotella ja miettä, että koska ja mitä.

Sivut